Egyedi elektronikai fejlesztés

Egyedi elektronikai tervezés, gyártás során az alábbi tevékenységeket végezzük:

  • elektronikai áramkör tervezés
  • nyomtatott áramkör tervezés
  • PIC mikrovezérlő programozás, rádiófrekvenciás átviteltechnika, szabályzástechnika, léptetőmotor-vezérlés, aggregátor vezérlés, hűtő-fűtő klímavezérlés GSM és GPS megoldások
  • áramkörök gyártása és bemérése, üzembe helyezése
  • egyedi szoftver-fejlesztés PC-re

A fentieket a nyák-módosítástól a teljes gyártósorok tervezéséig, gyártásáig és üzembe helyezéséig elvégezzük!

Üzletágvezető Reithauser János. Fejlesztői mérnökként 1984 óta dolgozik. Foglalkozott technológia-fejlesztéssel és termék-fejlesztéssel egyaránt.

Elektronikai fejlesztésben főbb munkáink:

A klíma-technika területén több terméket fejlesztettünk:

A Lurdy-ház 2. és 3. iroda szintjének klíma szabályzása. A termekben 4 hőérzékelő átlag mérése alapján kellett szabályozni, automatikus fűtés-hűtés szabályzást. A kb 40 helységben lévő elektronikák egy központi felügyeleti rendszerhez kapcsolódtak, ahonnan módjuk volt távvezérelni és felügyelni a rendszert. A kommunikáció RS485-ös. A rendszer minden elemét cégünk, illetve az őt támogató munkacsoport állította elő határidőre beleértve a PC-n futó felügyeleti szoftvert is.

Mindezek mellett kifejlesztettük és gyártattuk a HACCP követelményeinek megfelelő, a hűtőgépek hőmérsékletének mérését és regisztrálását végző áramkört, Mérés 10 percenként, tárolás egy évnyi hőmérséklet adat. PC-re lekérdezés havonta. Ennek elkészítettük hűtőkamionos változatát is.

A hűtőtechnika területén kifejlesztettünk egy un. „Csoport aggregátor vezérlőt”. Ez az áramkör a hűtésigénynek megfelelően kapcsolja a gépeket, figyelembe véve az egyenletes terhelést, üzemóra és egyéb szempontok szerint. Ez a készülék interneten keresztül távvezérelhető, mint egy honlap elérhető.

2006-ban készítettünk egy léghűtésű kondenzátor oldali hűtést szolgáló vizet spriccelő elektronikát, egy „tetőhűtést”. Ez a megoldás energia igény csökkenését szolgálja a kánikulai időszakban a Cora áruházlánc részére.

 

„Braille-nyomtató” elektronika fejlesztése. Ezt a munkát 2003-2004-ben végeztük. Ez az áramkör a nyomtató teljes elektronikája. Röviden: párhuzamos port kezelése, léptető motor és tüskemozgató elektromágnes vezérlése, valamint a kezelő és papírérzékelő gombok, információk beszéddel opcióként kérhető.

Az ipar egyéb területén is végeztünk fejlesztéseket.

A tükörfűtés gyártás területén végeztünk automatizálást szolgáló fejlesztéseket. A szita gép vezérlő berendezéssel az emberi munkát kiváltottuk. Ez több áramkört tartalmazott: fólia letekerő, fólia húzó adott távolságra, szitagép vezérlő.

Folyamatban van egy automata célgép elektronikájának fejlesztése, mely projekt az autóiparban kerül hasznosításra, és a jelenlegi gyártási kapacitást fogja nyolcorosára növelni!

A hatvani Bosch gyár részére fejlesztettek a nyák gyártás során használt tesztelő gépnek USB keyboard emulátor áramkört.

2009-ben kifejlesztettek egy bankbiztonsági berendezés elektronikáját, mely a banki riasztórendszer és a magas színtű védelmi rendszer előírásainak is megfelelt.

A fentieken túl számos egyedi fejlesztés volt a gokart verseny autó-vezérléstől a távirányítóig, amik műszakilag nem jelentettek kihívást, ezért a fenti lista csak az „érdekesebb” munkákat tartalmazza.